Algemene bepalingen

Bereikbaarheid

Behandelingen worden ingepland op maandag, woensdag en donderdag .De praktijk is geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Tijdens de behandelingen staat de telefoonbeantwoorder aan. Wanneer je een boodschap inspreekt word je in de regel dezelfde dag nog terug gebeld.

De praktijk bevindt zich aan de Slotlaan tegenover het Walkartpark, boven makelaar Klaassen. Er is ruim (betaald) parkeergelegenheid voor de deur. 

Eerste afspraak
Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch of per mail contact met mij opnemen. Tijdens behandelingen staat de voicemail aan, spreek vooral een boodschap in, ik bel je dezelfde dag nog terug.

Bij de eerste afspraak/intake verzoek ik je de volgende zaken mee te nemen:
- verwijsbrief arts/tandarts
- gegevens verzekering
- identiteitsbewijs (paspoort of ID kaart)
- evt. gegevens/verslagen van derden van belang voor de logopedische behandeling 

Kosten
Logopedie zit in het basispakket en zal in principe door de zorgverzekeraar vergoed worden indien er een medische indicatie is. Ik heb de contracten voor 2017 die mij door de zorgverzekeringen werden aangeboden niet getekend. Dat betekent dat je aan het eind van de maand een factuur ontvangt die je zelf voorschiet en vervolgens kunt indienen bij je verzekering. De verzekering vergoedt over het algemeen ongeveer 75% van het tarief dat zij de door hun gecontracteerde logopedisten aanbieden. Heb je een restitutiepolis dan wordt bij bijna alle verzekeringen het volledige bedrag NZA tarief. Voor volwassenen geldt een eigen risico van minimaal € 385,- in 2017. Het NZA tarief was voor 2016 (in 2017 zijn de vaste tarieven losgelaten) vastgesteld op  € 40,53 per behandeling. 

Een logopedische behandeling duurt max. een half uur waarvan 5 minuten administratietijd. De kosten voor (uitgebreide) verslaglegging en overleg met leerkrachten en andere begeleiders worden bij de aanvrager zelf in rekening gebracht.

Afzeggen van een afspraak
De behandelingen vinden plaats volgens afspraak en dienen bij verhindering tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden in rekening gebracht. Je ontvangt in dat geval rechtstreeks een nota. Deze nota kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Ademtherapie zit bij veel verzekeringen in de aanvullende polis. Hoeveel er max. per jaar vergoed wordt vind je in je polisvoorwaarden. Je ontvangt aan het eind van de maand een nota.

De methode “ik leer anders” wordt niet vergoed. Je ontvangt aan het eind van de maand een nota.

Yoga wordt bij aanvang van elke periode betaald. 

Tarieven 2017

  • Anamnese en onderzoek na verwijzing € 81,06
  • Reguliere individuele behandeling € 40,53
  • Eenmalig onderzoek (op medische indicatie) € 81,06
  • Overleg met derden (te declareren aan derden) € 40,53 (per half uur)
  • Verslaglegging aan derden (muv. verwijzer - te declareren aan derden) € 40,53 (per half uur)
  • Zitting ‘ik leer anders’ (50 min.) € 80,-
  • Behandeling Adem- en Ontspanningstherapie (50 min.) € 80,- (incl. 21 % BTW)
  • Yoga, afhankelijk van het aantal personen

Beroepsverenigingen
Adem. is ingeschreven bij:

 

Directe Toegankelijkheid
Adem. is een van de eerste praktijken die Direct Toegankelijk (DTL) is. Met ingang van 1 augustus 2011 kunt u zonder verwijzing van de huisarts terecht. Toch hebben verschillende zorgverzekeringen aangegeven dat een verwijsbriefje nog nodig is. Ik vraag daarom in alle gevallen toch om een verwijsbrief van tand- of huisarts of specialist.

Lees de brochure over DTL : Directe Toegankelijkheid Logopedie

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen:

06 - 34 24 1225

Of neem online contact met me op:

Per mail