Afleren mondademen

Het lijkt wel of ik steeds vaker kinderen (en volwassen!) zie bij wie de mond altijd open staat. Behalve dat dit niet zo charmant is, is het ook niet zo gezond! Redenen genoeg om het mondademen af te leren! (zie ook mijn blog hierover)

 

Tips : 

  • om de mond altijd gesloten te kunnen hebben moeten de lippen sterk genoeg zijn. Doe om ze te versterken de flesoefening : bind een knoop aan een touwtje. Doe wat water in het flesje, doe het uiteinde van het touwtje in de fles en schroef de dop erop. Doe de knoop achter je lippen (niet achter je tanden!!). Vul een waterflesje met zoveel water dat het je nét lukt deze 30 sec. met je lippen te dragen. Doe dit elke dag totdat je een halve literfles met gemak 30 sec. met je lippen kunt vasthouden.
  • Als je lippen sterk genoeg zijn oefen dan de mondsluiting. Bedenk een reminder (verander bijv. de achtergrond van je telefoon) waardoor je er heel vaak aan herinnerd wordt je lippen te sluiten.
  • Sluit niet alleen je lippen, maar leg ook je tong boven in je mond : de tongpunt ligt net achter de boventanden en de rest van je tong hangt als een soort hangmatje in je mond (alsof je de letter /n/ zegt).
  • Oefen dit heel vaak en probeer het steeds langer vol te houden.
  • Wanneer het je overdag lukt om de mond altijd gesloten te houden kun je verwachten dat het 's nachts ook gaat lukken. Soms kan het handig zijn om de lippen te helpen gesloten te blijven door er een klein pleistertje overheen te plakken)

Succes!

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen:

06 - 34 24 1225

Of neem online contact met me op:

Per mail

Warning: file_put_contents(/home/adempunt/domains/adempunt.nl/public_html/files/cache/pages/a/2/c/a2cccea3475f8dbdb0b6c24c35ead34323f366f57bd2d2357b857eefcfe1f781.cache): failed to open stream: Permission denied in /home/adempunt/domains/adempunt.nl/public_html/updates/concrete5.6.4.0/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62