Stoelyoga

Stoelyoga is yoga op de stoel, alle houdingen worden op en rond een stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of als prop om een houding te vergemakkelijken of juist te intensiveren.

stoelyoga.jpg

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan zijn op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Het is een bewegingsvorm die voor iedereen bereikbaar is ongeacht de fysieke lenigheid of het conditieniveau. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd. 

Een yogales is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Je maakt je bewust van je lichaam en leert signalen als stress en vermoeidheid eerder herkennen. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de lichamelijke en geestelijke gezondheid zal verbeteren bij regelmatige beoefening.

Stoelyoga is voor iedereen en voor ouderen en fysiek beperkten in het bijzonder. Beweging levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid op leeftijd. Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert accepteren.  Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door de rustgevende adem- en meditatieoefeningen. 

Een les bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. 

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen:

06 - 34 24 1225

Of neem online contact met me op:

Per mail