Reacties

Reactie van Nick
Yolande is een erg fijn persoon die mij op een vriendelijke en persoonlijke manier heeft geholpen met het verbeteren van mijn stemgebruik en mij meer zelfverzekerdheid heeft gegeven bij het gebruik van mijn stem. Dit deed ze met hart voor haar beroep en haar client (mij). De aanpak was stapsgewijs, functioneel/doelgericht en professioneel! Ik boekte dan ook snel vooruitgang en kreeg zelf de keuzevrijheid hoe vaak ik terug wilde komen.
Bedankt hiervoor Yolande!
Reactie van Petra
Dag Yolande,
Bedankt voor de gemakkelijk te volgen filmpjes.
De hulp is zo concreet en praktisch, dat ik me direct in staat voel om dit te gaan toepassen met patiënten.
Super!
Groetjes Petra
Reactie van Alex Bouland
Ik was een stotteraar die heel heftig stotterde en er in bleef hangen.
Na een auto ongeluk moest ik alles opnieuw leren: eten, lopen, echt alles waaronder dus ook praten.
Het stotteren bleef.
Naaste multidisciplinaire therapie, waaronder stemtherapie te hebben gehad mét toepassing van de Lax Vox, kon ik mijn stem iets beter beheersen, maar het stotteren bleef.
Na verloop van tijd ben ik de Lax Vox anders leren gebruiken.
Ik maakte voor mijzelf een taps toelopende Lax Vox (divergerende en convergerende stroming, minder druk of juist meer druk)
Ik heb hiermee eerst ademhalingsoefeningen gedaan, ……….. tot in den treuren!
Daarna ben ik mijn stem gaan trainen, ook hier weer met de taps Lax Vox.
Vooral de ontspannen houding van lichaam maar ook praten vanuit een ontspannen mond.
Na 2 maanden oefenen, zowel adem als stem, was ik van het stotteren af en klinkt mijn stem veel voller en warmer.
Ik hoor dit van mensen die mij een tijdje niet hebben gesproken dat mijn stem héél anders is, zelfs mijn eigen broer!
Ik oefen nog steeds adem én stem dagelijks!
Reactie van Guus van Betten
In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in 2 koren het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen e.d. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. In augustus uiteindelijk doorverwezen naar de KNO arts (Dr. R. van den Langenberg), die vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar logopediste Yolande Kylstra. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu ca. 6 maanden later zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
Reactie van Melanie Bosch
Onze dochter bleek nadat haar beugel was verwijderd haar tong verkeerd te gebruiken waardoor ze een open beet had. Door de geweldige oefeningen en begeleiding van Yolande heeft ze haar tong goed leren bewegen waardoor de open beet is geminimaliseerd. Super fijn dank voor de begeleiding Yolande.
Reactie van Dennis Koppen
Ik gebruik nu sinds enkele weken de Lax Vox Methode. De methode werkt echt, ik zing makkelijker, de overgang tussen borst en kopstem gaat vloeiender, echt top!
Reactie van Cecilia Bekema
De Lax Vox methode gebruik ik intensief voor mezelf en voor zangleerlingen.
Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. En ook de leerlingen. In het begin vinden ze het eerst wat vreemd. “Doet het dan wel wat?” Ja, het doet zeker wat. Zelf neem ik het mee bij generale repetities en ‘borrel’ dan even in de pauze. Nu ze dat gezien hebben, stellen ze vragen en zijn nieuwsgierig. Sommigen hebben last van de stem na een concert, of een pittige repetitie. Dan komt er een vliesje over de stem waardoor het zingen in de hoogte niet meer wil. Of de adem wil niet goed zitten.
Door het gebruiken van de Lax Vox gaat e.e.a. nu veel beter. Ook de ademhaling gaat meer ‘organisch’, lange frasen zingen wordt wat makkelijker etc. Leuk is dat!
Dat wilde ik je vooral laten weten.
Reactie van Jose
Ik wil even zeggen dat ik erg enthousiast ben over de methode Lax Vox, maar zeker ook over je website en je heldere uitleg!
« Vorige1234567...11Volgende »

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen:

06 - 34 24 1225

Of neem online contact met me op:

Per mail